En naturlig resurs i undervisningen – för alla

Fältstationen Rördrommen anordnar Skolveckor under våren. Skolveckorna 2018 startar den 14 maj och pågår till och med 1 juni. Rördrommens informatörer arbetar ideellt och därför är informationen GRATIS för skolorna.

Eleverna tar sig på något sätt till Fältstationen. Om ni inte åker abonnerad buss önskar vi att ni kontrollerar att skolledningen inte har något emot det. Vi har råkat ut för avbokning med kort varsel då det visat sig att skolledare motsatt sig besöken på grund av tolkning av försäkringsvillkor.

Eleverna delas in i tre grupper och genomför 3 stycken 40-minuters pass med kunniga ledare. Skolan ser till att varje grupp har med sig minst 1 vuxen. Det kan även vara förälder, mor-/farförälder. Informationen består av delarna:

  • Vattenprovtagning där vi håvar upp och undersöker vattendjur.
  • Promenad till fågeltornet, där vi tittar på växter och fåglar med en ornitolog.
  • Biodling med visningskupa, utveckling av bin, slungning och honungsprovning samt vildbin. Vi passar också på att bekanta oss med gutefåren.

Besöket startar klockan 9:00 och pågår fram till 13:00 inkluderat en timme lunch för medhavd matsäck. Efter två pass blir det avbrott för lunch.

Skolveckorna vid Rördrommen är anpassade till årskurs 3–5, och vi tar emot en grupp per dag. Vi kan också ta emot 2:or och 6:or i skolor med åldersblandade klasser. Finns handikappade elever, måste detta anmälas i samband med att ni anmäler er klass, eftersom detta kan kräva vissa anpassningsåtgärder. Fältstationen tar också emot elever från Särskolan och SärVux i mån av tillgång till informatörer.

Vill ni bekanta er med Fältstationen i förväg är det Öppet Hus alla helgdagar (röda dagar i almanackan) mellan klockan 9 och klockan 15 från den 4 mars. Det gäller även Långfredagen, Annandag Påsk, Första maj, Kristi Himmelsfärdsdag, Nationaldagen och Midsommardagen.

Ansvarig för skolveckorna är Ursula Hentschel från Biodlareföreningen.
Ring till henne och boka en dag så fort som möjligt. Ni når Ursula på
telefon 070-792 45 73. E-post: ursula.hentsch@hotmail.se

Sprid gärna informationen vidare till era kollegor.

Läs mer:

 

Tipsa dina vänner!